Μέτρα Υγιεινής & Προστασίας για τον Covid-19

Ασφαλείς & Ξέγνοιαστες Διακοπές

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο ξενοδοχείο μας έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε να σας προσφέρουμε ασφαλείς και ξέγνοιαστες διακοπές.

Με βάση τις οδηγίες που ανακοινώθηκαν από τις ελληνικές αρχές, εφαρμόζουμε όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων. Παρακολουθούμε τις ενημερώσεις για τον Covid-19 και ανανεώνουμε όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που ορίζονται από τον Εθνικό και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επιδίωξή μας είναι να σας διασφαλίσουμε μια ευχάριστη διαμονή σε ένα ασφαλές περιβάλλον, για να απολαύσετε με ηρεμία και ξεγνοιασιά τις διακοπές σας.

Απολύμανση Παντού. Αποφυγή Συνωστισμού. Προστασία Όλων.

Health Protocols for Tourism Businesses

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε, αναλυτικά, όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που εφαρμόζουμε από τη στιγμή της άφιξής σας και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο ξενοδοχείο μας, έτσι ώστε να νιώθετε και να είστε ασφαλείς:

Υποδοχή

 • Υποδοχή σε Υπαίθριο Χώρο

  [Αποφυγή Συνωστισμού] Σε περιπτώσεις ομαδικής άφιξης (group) ή για να αποφύγουμε τον συνωστισμό εντός της ρεσεψιόν, σας υποδεχόμαστε στον όμορφο καταπράσινο κήπο μας.

 • Τηλεφωνικό Check-In

  [Αποφυγή Συνωστισμού] Αν θέλετε μπορείτε να πραγματοποιήσετε το Check-in τηλεφωνικά και εμείς θα σας κατευθύνουμε απευθείας στο δωμάτιο σας.

 • Απολύμανση Ρεσεψιόν

  [Απολύμανση Παντού] Ενισχύεται και εντατικοποιείται ο καθαρισμός και η απολύμανση όλων των επιφανειών του χώρου της ρεσεψιόν.

 • Ασπίδα Προστασίας

  [Προστασία Όλων] Έχουμε ενισχύσει τα μέτρα προστασίας στη ρεσεψιόν με την τοποθέτηση προστατευτικού plexiglass, έτσι ώστε να να μην υπάρχει άμεση επαφή με το προσωπικό μας.

 • Σήμανση Αποστάσεων Ασφαλείας

  [Αποφυγή συνωστισμού] Έχουμε τοποθετήσει ειδική σήμανση αποστάσεων έτσι ώστε να τηρείται από όλους η προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας κατά την παραμονή τους στο χώρο της ρεσεψιόν.

 • Διευρυμένο Check-in & Check-out

  [Απολύμανση Παντού] Διευρύνουμε τη διάρκεια ανάμεσα στο Check-in και στο Check-out έτσι ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για βαθιά απολύμανση και επαρκή φυσικό αερισμό του δωματίου:

  • Check-in: 15:00
  • Check-out: 11:00
 • Απολύμανση Κλειδιών

  [Απολύμανση Παντού] Το κλειδί του δωματίου σας, απολυμαίνεται σχολαστικά με ειδικά απολυμαντικά υγρά, πριν σας το παραδώσουμε.

 • Θερμομέτρηση

  [Προστασία Όλων] Πραγματοποιούμε προαιρετική θερμομέτρηση τόσο σε όλους τους επισκέπτες όσο και στο προσωπικό έτσι ώστε να vιώθουμε και να είμαστε όλοι ασφαλείς.

 • Χορήγηση Μασκών

  [Προστασία Όλων] Αν χρειάζεστε μπορούμε να σας παρέχουμε μάσκα μια χρήσης.

 • Αντισηπτικό Χεριών

  [Απολύμανση Παντού] Υπάρχει ειδικό αντισηπτικό χεριών, έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες, με την άφιξη τους, να απολυμαίνουν τα χέρια τους πριν κατευθυνθούν στο δωμάτιό τους.

 • Μάσκες & Γάντια Προσωπικού

  [Προστασία Όλων] Όλα τα μέλη του προσωπικού της ρεσεψιόν, καθώς και όλου του ξενοδοχείου, φοράνε πάντα, μάσκες μιας χρήσης και γάντια.

 • Εκπαίδευση Προσωπικού

  [Προστασία Όλων] Όλο το προσωπικό έχει λάβει ειδική εκπαίδευση ώστε να γνωρίζει και να συμμορφώνεται στα καινούργια προληπτικά μέτρα, στην τήρηση της υγιεινής, των αποστάσεων ασφαλείας και γενικά όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τον COVID-19.

Δωμάτια

 • Βαθιά Απολύμανση Δωματίων

  [Απολύμανση Παντού] Πραγματοποιούμε βαθιά απολύμανση των δωματίων με τον επαγγελματικό ατμοκαθαριστή της Kärcher, ο οποίος έχει υψηλή απόδοση καθαρισμού και έντονη καθαριστική δράση. Η εκτόξευση του ατμού με δύναμη, σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία (>70°), τα ισχυρά ακροφύσια και τα θερμά πανιά καθαρισμού εξασφαλίζουν μέγιστη απολύμανση και υγιεινή.

  Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και πραγματοποιείται ακόμα πιο σχολαστική απολύμανση, στα παρακάτω σημεία των δωματίων που χρησιμοποιούνται πιο συχνά:

  Οι πετσέτες και τα σεντόνια πλένονται και απολυμαίνονται σχολαστικά, σε υψηλή θερμοκρασία (>70°) και ακολουθείται ειδικό πρωτόκολλο υγιεινής για τη μεταφορά τους στο δωμάτιο.

  Επίσης, μετά την αποχώρηση κάθε φιλοξενούμενου από το δωμάτιο πραγματοποιείται φυσικός αερισμός των δωματίων με επαρκή χρονική διάρκεια.

  Το προσωπικό καθαριότητας κατά την εργασία του χρησιμοποιεί μάσκα και γάντια μιας χρήσης. Έχει εκπαιδευτεί και τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και καθαριότητας.

 • Κατάλληλη Αναδιοργάνωση των Δωματίων

  [Προστασία Όλων] Για την καλύτερη προστασία των επισκεπτών και την εξάλειψη των ενδεχόμενων πηγών μεταφοράς του ιού πραγματοποιήσαμε σε όλα τα δωμάτια τις παρακάτω αλλαγές:

  • Αφαιρέσαμε όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα
  • Απομακρύναμε όλα τα κοινόχρηστα αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων, όπως μενού, περιοδικά κ.λπ. και
  • Τοποθέτησαμε καλύμματα μιας χρήσης στα χειριστήρια της τηλεόρασης και του κλιματιστικού
 • Απολύμανση Φίλτρων Κλιματιστικών

  [Απολύμανση Παντού] Πραγματοποιούμε απολύμανση των φίλτρων των κλιματιστικών μονάδων με ειδικά απολυμαντικά υγρά. Έτσι διασφαλίζουμε τη συνεχόμενη παροχή καθαρού και υγιεινού αέρα σε όλα τα δωμάτια.

 • Αντισηπτικό Χεριών

  [Απολύμανση Παντού] Στους κοινόχρηστους χώρους, σε κάθε όροφο, υπάρχει ειδικό αντισηπτικό χεριών για την προσωπική υγιεινή των επισκεπτών.

 • Ενισχυμένο Room Service

  [Αποφυγή συνωστισμού] Μπορείτε να παραγγείλετε και να απολαύσετε, από την άνεση του δωματίου σας, όλη τη γκάμα των πιάτων και των ποτών που διαθέτουμε στο εστιατόριο μας.

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το μενού στο website μας ή μέσω κωδικού QR από το κινητό σας.

 • Προαιρετική Αλλαγή Συχνότητας Καθαρισμού & Αλλαγής Σεντονιών

  [Αποφυγή συνωστισμού] Για δική σας μεγαλύτερη ασφάλεια και για να αποφύγετε την επαφή με το προσωπικό, ο καθαρισμός των δωματίων και η αλλαγή των σεντονιών δεν θα πραγματοποιείται κάθε 3 μέρες όπως συνήθως.

  Παρακαλούμε ενημερώστε τη ρεσεψιόν αν παρόλα αυτά θέλετε να γίνεται καθαρισμός του δωματίου και αλλαγή των σεντονιών κάθε 3 μέρες.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Εστιατόριο

 • Πρωινός Μπουφές

  [Προστασία Όλων] Τα εδέσματα του πρωινού μπουφέ διατηρούν τη λαχταριστή τους γεύση, αλλά ο τρόπος σερβιρίσματος προσαρμόζεται στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εσείς επιλέγετε τι ακριβώς θέλετε και ο Σεφ ετοιμάζει το πιάτο σας το οποίο σας σερβίρουμε.

 • Αποστάσεις Ασφαλείας Τραπεζιών

  [Αποφυγή συνωστισμού] Διαμορφώσαμε τους χώρους του εστιατορίου ώστε να τηρούνται οι νέες απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία:

  • 1,70 μέτρα από τραπέζι σε τραπέζι και
  • 0,70 μέτρα ανάμεσα στα τραπέζια από την πλευρά που δεν υπάρχουν καθίσματα
 • Μέγιστος Αριθμός Ατόμων ανά Τραπέζι

  [Αποφυγή συνωστισμού] Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε κάθε τραπέζι είναι τα 6 άτομα. Εξαίρεση αποτελούν τα ανήλικα τέκνα.

 • Απολύμανση Τραπεζιών

  [Απολύμανση Παντού] Τα τραπέζια και οι καρέκλες, πριν τη διάθεσή τους στους επόμενους πελάτες, απολυμαίνονται από το προσωπικό του εστιατορίου.

 • Online Κατάλογος Πιάτων & Ποτών

  [Προστασία Όλων] Για δική σας μεγαλύτερη ασφάλεια και για να αποφύγετε τη φυσική επαφή με τον έντυπο κατάλογο του εστιατορίου, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το μενού, σε ηλεκτρονική μορφή, στο website μας ή μέσω κωδικου QR από το κινητό σας.

  Εναλλακτικά, το προσωπικό μας είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει και να σας ενημερώσει για όλα τα διαθέσιμα πιάτα.

 • Αντισηπτικό Χεριών

  [Απολύμανση Παντού] Ειδικά αντισηπτικά χεριών έχουν τοποθετηθεί σε εμφανή σημεία σε όλο το εστιατόριο. Επίσης, αν χρειάζεστε, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσετε από το προσωπικό μας να σας προμηθεύσει αντισηπτικό χεριών ή αντισηπτικά μαντηλάκια.

 • Μάσκες Προσωπικού

  [Προστασία Όλων] Όλα τα μέλη του προσωπικού του εστιατορίου φοράνε μάσκες μιας χρήσης, απολυμαίνουν συνέχεια τα χέρια τους και τηρούν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

 • Απολύμανση Εξοπλισμού

  [Απολύμανση Παντού] Όλος ο εξοπλισμός του εστιατορίου (μαγειρικές συσκευές, μαχαιροπίρουνα, πιάτα κτλ) πλένεται και απολυμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 • Ενίσχυση Υγειονομικών Μέτρων στην Κουζίνα

  [Απολύμανση Παντού] Η τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής στην κουζίνα αποτελούσε πάντα καθήκον μας. Ο Σεφ και όλο το προσωπικό της κουζίνας είναι εκπαιδευμένοι να εφαρμόζουν, ακόμα πιο σχολαστικά και εντατικά, όλους τους γενικούς και νέους κανόνες υγιεινής.

Health Protocols for Tourism Businesses

Παραλία

 • Αποστάσεις Ασφαλείας Ομπρελών

  [Αποφυγή συνωστισμού] Διαμορφώσαμε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στην παραλία ώστε να τηρούνται οι νέες απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία:

  • 4 μέτρα από ομπρέλα σε ομπρέλα
 • Μέγιστος Αριθμός Ατόμων ανά Ομπρέλα

  [Αποφυγή συνωστισμού] Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε σετ (ομπρέλα & 2 ξαπλώστρες) είναι τα 2 άτομα. Εξαίρεση αποτελούν τα ανήλικα τέκνα.

 • Απολύμανση Ξαπλωστρών

  [Απολύμανση Παντού] Οι ξαπλώστρες απολυμαίνονται με ειδικά αντισηπτικά υγρά πριν τη διάθεσή τους στους επόμενους επισκέπτες.

  Επίσης, αν θέλετε, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε ένα ειδικό κάλυμμα μιας χρήσης για την ξαπλώστρα (με επιπρόσθετη επιβάρυνση).

Απολύμανση Παντού. Αποφυγή Συνωστισμού. Προστασία Όλων. Ασφαλείς & Ξέγνοιαστες Διακοπές!

Εμείς, στο ξενοδοχείο Alkioni by the sea, με υπευθυνότητα και συνέπεια βάζουμε πρώτη μας προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια σας.

Εσείς χαλαρώστε και απολαύστε τις διακοπές σας!

Η Ομάδα του Alkioni by the sea